PRIMJENA

Poliuretanska pjena ima široku primjenu za termo i hidro izolaciju za stambene, poslovne, obiteljske objekte, poljoprivrednu primjenu,  industrijsku primjenu, za izolaciju vozila.

KROVOVI

ZIDOVI

PODOVI

TEMELJI

IZOLACIJA  POTKROVLJA PRSKANJEM  NA PAROPROPUSNU I ZRAČNU BARIJERU

PU sprej pjena otvorenih ćelija je odličan izolacijski materijal kada se primjenjuje izravno na mjesto izolacije. Zahvaljujući dobrom prianjanju, savršeno se drži na paropropusnu membranu (foliju). Prskanje na ovoj vrsti podloge širi se u svim smjerovima u istoj mjeri. Osim toga, pjena ne gura membranu prema krovu. Primjena PU pjene izravno na membranu je jedan od najučinkovitijih metoda toplinske izolacije krova jer savršeno ispunjava sve pukotine, pa i najmanju. U isto vrijeme zatvara fuge membrane, što je dodatni plus jer učinkovito stvara zračnu barijeru.

PU pjena otvorenih ćelija, osim svojih toplinskih svojstava ima i izvrsne zvučne izolacijske karakteristike. Pjena stvara zvučnu barijeru dok parametri ostaju nepromijenjeni što je čini savršenom toplinskom izolacijom.

 

IZOLACIJA POTKROVLJA PRSKANJEM NA DRVO I OSTALE DRVENE PODLOGE

PU sprej pjena otvorenih ćelija može se primijeniti izravno na drvo i druge drvene materijale u potkrovlju. Zahvaljujući svojim ljepljivim mogućnostima lijepi se na površinu te ujedno omogučava površini da diše. S druge strane, izolacija PU sprej pjenom ne degradira (drvo ne trune). Činjenicu da je PU sprej pjena idealan izolacijski materijal za drvo potvrđuje njezina uspješna primjena u izolacijskim drvenim konstrukcijama okvira kuće već mnogo godina.

PU sprej pjena može se primijeniti u velikoj mjeri za toplinsku izolaciju i zvučnu izolaciju podnih ploča i pregradnih zidova u zgradama. Aplikacija pjene na podnim pločama, pored toplinske izolacije također radi kao zvučna izolacija materijala za korake i druge zvukove, uglavnom izvana.

 

PU SPREJ PJENA NA TEMELJIMA

PU sprej pjena zatvorenih ćelija izvrsno je rješenje za izolaciju temelja, bitan dio bilo koje zgrade. Primjenom PU pjene ćete primiti 2 u 1 tip izolacije. To je zbog vodootporne membrane i toplinske izolacije. Zahvaljujući strukturi zatvorenih stanica, pjena je optimalni materijal za zaštitu temelja, primjerice protiv dubokih podzemnih voda sa svojim svojstvom absorbiranja vode ispod 0,11 kg / m2.

Ljuska je kontinuirana (bešavna) što je velika prednost za mnoge arhitekte i dizajnere.

PU sprej pjena zatvorenih ćelija ima široku primjenu, kako u novogradnji tako i na starim zgradama. Brzina aplikacije izolacije koju koristi sprej pjena od ključne je važnosti posebice u slučaju kapilarnog curenja kod iskopavanja. Učinkovito štiti temelje od prodiranja vlage, smrzavanja i propuštanja.

 

PU SPREJ PJENA NA PODOVIMA

PU sprej pjena zatvorenih ćelija može se koristiti za izolaciju podova kako bi se osigurala povećana toplinska svojstva u prostorijama, primjenom manje debelog izolacijskog sloja, u usporedbi s tradicionalnim izolacijama. PU pjena obično ima veću tlačnu čvrstoću (≥ 400 kPa) i dobre izolacijske značajke. Bešavnost izolacije iskorjenjuje toplinske mostove i brtve te sve nedostatke u uglovima što je posebno korisno kada se razne cijevi i instalacije nalaze na podu.

 

PU SPREJ PJENA NA VANJSKIM ZIDOVIMA

Aplikacija (prskanje) zatvorenih ćelija PU pjene je moguće na vanjskim zidovima zgrada na kojima investitor želi imati uzvišenja izrađenih od fasade, ploča, glaziranih ploča ili cementno vezanih ploča i iverica. Ova vrste primjene PU sprej pjene zatvorenih ćelija se izvodi na zidove izvana između ranije pripremljenih okvirnih drvenih elemenata. Zahvaljujući ovoj vrsti izolacije dobije se monolitna toplinska izolacija zgrade koja eliminira eventualne toplinske mostove. Osim toga, PU sprej pjena zatvorenih ćelija sprječava prekomjerno hlađenje zidova i zahvaljujući dobroj toplinskoj difuzivnosti i otpora vodene pare,osigurava zaštitu od unutarnjeg znojenja i plijesni.

 

PU SPREJ PJENA  U PREGRADNIM ZIDOVIMA

PU sprej pjena otvorenih ćelija može se primijeniti u velikoj mjeri za toplinsku izolaciju i zvučnu izolaciju pregradnih i uokvirenih zidova. PU sprej pjena otvorenih ćelija, zajedno s toplinskom izolacijom, radi i kao izolacijski materijal za korake i druge zvukove. Osim toga, primjena sprejanja između slojeva zida je relativno brzo u odnosu na tradicionalne termalne izolacije. Istovremeno, korištenje navedene pjene u zidovima zgrada dodatno smanjuje troškove izrade.

 

PU SPREJ PJENA NA UNUTARNJIM ZIDOVIMA

Unutarnja izolacija zidova najčešće se obavlja pomoću PU sprej pjene zatvorenih ćelija, te s niskim koeficijentom toplinske provodljivosti (λ = 0,021 ± 0,001 W / m · K), što osigurava povećanu toplinsku učinkovitost u prostorima. Bešavna primjena smanjuje toplinske mostove na minimum. Izvrsna prionjivost na različite građevinske materijale osigurava da je PU sprej pjena zatvorenih ćelija idealna za toplinsku izolaciju u gospodarstvu i industrijskim objektima. Bešavni izolacijski sustav omogućuje da se temperature zadrže na potrebnim temperaturama unutar zgrada, a sprječava znojenje na zidovima, te stoga nema crnih mrlja od plijesni i gljivica truleži

 

PU SPREJ PJENA NA KROVOVIMA - IZVANA

PU sprej pjena zatvorenih ćelija je savršena vodootporna membrana i toplinska izolacija materijala za krovove. To potvrđuje i činjenica da oblik krova nije od značaja. Pjena savršeno ispunjava sve krivulje i pridržava se vrlo dobro na svim podlogama, npr. na limu, betonu, drvu...

Prskanje krovova s PU pjenom primjenjivo je  i na nove i obnovljene (izolirane) objekte. No, važno je da se PU pjena prskana na krovu dobro zaštiti od mogućih degradacija od UV zračenja. Zaštita je moguća, na primjer, bojanjem krova sa anti-UV bojom, kvarc bojom ili nanošenjem još jednog sloja, na primjer poliuree.

Primjena sprej PU pjene i poliuree je savršena metoda toplinske i vodootporne izolacije krova.

Što se tiče vremena potrebnog za primjenu  PU sprej pjene i njezino prianjanje na bazu, obje ove osobine dokazale su da pjena ima prednost u odnosu na mnoge druge tehnologije koje se koriste u krovnim izolacijama. Osim toga, prskanje PU pjene ne stvara nikakve troškove za uklanjanje starih premaza i ranije nanošenih materijala jer ne moraju biti uklonjene.

Ova pjena je  lagana i  ne vrši pritisak na krovovima, a pojačava njihovu strukturu.

S druge strane, visoka tlačna čvrstoća (≥ 400 kPa) omogućuje slobodno kretanje na krovu.

PU sprej pjena zatvorenih ćelija je izolacijski materijal koji se savršeno uklapa u velik broj krovova. Brza aplikacija, i nadasve visoka učinkovitost pokrivanja i niskog koeficijenta toplinske provodljivosti su prednosti ove vrste izolacija na krovu.

 

PU SPREJ PJENA NA KROVOVIMA - IZNUTRA

PU sprej pjena zatvorenih ćelija s gustoćom od 38 kg / m3 je dizajnirana za obavljanje toplinske izolacije na krovovima i tavanima iznutra, u stambenoj izgradnji, poljoprivrednoj i građevinskoj industriji. Seamlessness (bez spojeva ili toplinskih mostova), niskih koeficijenata prijelaza topline (λ = 0,021 ± 0,001 W / m · K), i iznad svega, nisko upijanje vode (≤ 0,11 kg / m2) čine je idealnim rješenjem za zaštitu krovova od toplinskih gubitaka. Osim toga, primjena PU sprej izolacije sprječava opsežna znojenja i kondenzacije, naročito na krovovima od lima.

Izolacija krovova iznutra pomoću metode PU sprej pjenom idealno je rješenje za izolacijska mjesta do kojih je teško doći.

 

IZOLACIJA CJEVOVODA I SPREMNIKA PU SPREJ PJENOM

Seamlessness(bez spojeva i toplinskih mostova) i niska toplinska provodljivost uzrok je da izolacija spremnika i cjevovoda kroz poliuretanske pjene prskanjem smanjuje troškove u fazi rada i daje učinkovite i trajne rezultate. Za ovu vrstu izolacije, PU sprej pjena sa strukturom zatvorenih ćelija je idealna, kroz svoje prskanje neposredno na stjenke spremnika. U slučaju izolacije spremnika izloženih UV zračenjima, potrebno je osigurati pjenu s anti-UV bojom ili primjeniti slijedeći sloj, npr poliurea.

Izolacija pur pjenom

Hrženica,Braće Radić 22

42233 Sveti Đurđ

Tel: +385 99 2834 184

Tel: +385 95 580 7616

Submitting Form...

OOPS, SOMETHING WENT WRONG PLEASE TRY AGAIN.

FORM RECEIVED

Copyright © Pur Sistemi j.d.o.o. // 2017